— woensdag 4 februari 2009, 08:37

Vlaamse joden boos op VRT

De Vlaamse publieke omroep VRT is opnieuw in aanvaring gekomen met de joodse gemeenschap in België. Na een rel in oktober over een kookrubriek met de favoriete gerechten van Adolf Hitler, is er nu woede over een uitzending van Man bijt hond. Het programma toonde vrijdag onder de titel Joden weer boos een filmpje van mensen en instellingen ‘waarop de joden nog niet boos zijn’.

Aanleiding was een conflict tussen de joodse gemeenschap en de Vlaamse minister Bert Anciaux, die een vergelijking had getrokken tussen de moorden in een crèche in Dendermonde en de oorlog in Gaza. Volgens het liberale Kamerlid Claude Marinower kan dit echt niet. Hij wijst erop dat in de uitzending een tekening te zien was van een stereotype jood, zoals die ook in nazipropaganda voorkomt. VRTbaas nazipropaganda voorkomt. VRTbaas Guy Peeters verwacht ‘ongetwijfeld heisa. We gaan het in de volgende vergadering bespreken, volgende vergadering bespreken, maar veel kunnen we niet doen. Dit is de volledige verantwoordelijkheid van de programmamakers en de operationele leiding van de zender.’

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.