anner smart octo

— dinsdag 18 mei 2021, 12:35 | 0 reacties, praat mee

Virtueel perscentrum ondersteunt ruim duizend Songfestival-verslaggevers

Journalisten kunnen op het platform interactief deelnemen aan gestreamde persconferenties.

Na een jaar uitstel vanwege de coronapandemie begint vandaag in Rotterdam de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Vanwege voortdurende coronabeperkingen kunnen maximaal 500 verslaggevers het evenement live bijwonen. Ruim duizend journalisten worden daarom verwelkomd in een virtueel perscenstrum, gebouwd door het Groningse bedrijf Let's Get Digital.

Tot aan de finale op 22 mei wordt in die speciale persomgeving EventInsight zoveel mogelijk in een digitale vorm gegoten: persberichten, live-verslagen van repetities en persconferenties waarbij ook de verslaggevers-op-afstand vragen kunnen stellen.

Het platform probeert zoveel mogelijk de ervaring te bieden van fysieke aanwezigheid: een persoonlijke verwelkoming in een lobby, een gepersonaliseerde badge en toegang achter de schermen en contact met deelnemers. Ook kunnen aanwezige journalisten onderling netwerken.

Ruben Haring van Let’s Get Digital zegt dat het spannend blijft of alle verhalen op dezelfde manier gemaakt kunnen worden. “Tegelijkertijd biedt het virtuele ook weer kansen voor andersoortige invalshoeken. Ik weet zeker dat de toegang en creativiteit van de pers niet ondergesneeuwd raakt”, aldus Haring. Meer bij Let’s Get Digital

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.