banner festival 23

— donderdag 10 november 2022, 09:01 | 2 reacties, praat mee

Villamedia Test: Gimbals, gadgets die je (telefoon)camera stabiel houden tijdens het filmen

De gemiddelde smartphone heeft uitstekende software die helpt je filmbeelden te stabiliseren. Toch kan die software niet op tegen een gimbal. Zo’n gadget houdt je toestel op z’n plek met behulp van kleine motortjes. Welke je moet hebben voor je mobiele reportage? Villamedia sloeg aan het testen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

Geertje Algera, 11 november 2022, 08:50

Mooi overzicht en de DJI pocket zou ik best willen hebben als extra camera. Toch zou ik de meeste makers geen gimbal adviseren.  Ik hoor helaas toch vaak dat het apparaat in de kast blijft liggen, omdat het teveel “gedoe” is om hem op te laden en klaar voor gebruik te maken.
De belangrijkste voordelen van filmen met de smartphone zijn ten eerste de snelheid, en ten tweede dat je niet opvalt als “professioneel” filmer en daardoor laagdrempelig kunt werken. Een gimbal haalt deze voordelen weg. Mijn tip is te investeren in een nieuwer model smartphone, en zonder toeters en bellen goed te leren filmen. Daarna is een gimbal het overwegen waard en dit lijstje is dan heel handig.

Willem Laros, 14 november 2022, 14:08

Filmen is één, maar dan komt het nabewerken nog. Een gepriegel als je dat ook op de telefoon wil doen. Dus op de PC. Maar met welke software dan? Ik ben er nog (lang) niet uit.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.