website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Vier (schaak) journalisten op plek een

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst op donderdag 24 januari 2019, 09:17

Het journalistentoernooi, met links aan tafel de uiteindelijke winnaar Benno de Jongh

Het journalistentoernooi, met links aan tafel de uiteindelijke winnaar Benno de Jongh - © Robert Moens

Nieuws Benno de Jongh, Peter Boel, Alexander Munninghoff en Carl Hoekstra kwamen in het Nederlands schaakkampioenschap voor journalisten in Wijk aan Zee met 5 uit 7 over de eindstreep, meldt journalist Hans Berrevoets. Een barrage bepaalde uiteindelijk dat Benno de Jongh de titel won, die hij overnam van twaalfvoudig (!) winnaar Peter Boel.

Hans Berrevoets en Erik Bouwmans kwamen uiteindelijk een half puntje tekort om de titelrace te kunnen volhouden. In een schaakveld van 24 deelnemers eindigden Rene Nijland, Timon Konnen, Cees Visser, Jaap de Berg en Kees Lute op 4 uit 7. Munninghoff is de schaker met de meeste dienstjaren in Wijk aan Zee. Hij was al in schaakgroepen present in 1964.

Het kampioenschap voor journalisten bij Tata Steel chess over zeven schaakronden werd in 1990 voor de eerste keer gehouden en beleefde de dertigste aflevering. Van 16 tot en met 19 januari 2020 wordt de volgende aflevering gehouden. Wie een uitnodiging wil ontvangen kan zich melden bij de persdienst van Tata Steel: robert.moens@tatasteeleurope.com.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.