— maandag 16 augustus 2010, 13:25

‘Videosite Hulu naar de beurs’

De Amerikaanse videosite Hulu wil naar de beurs en zou daarbij een waardering van meer dan twee miljard kunnen krijgen, dat meldt The New York Times. Hulu.com is een site voor het bekijken van televisieprogramma's en films en is alleen in Amerika te zien. De site is in 2008 opgericht door NBC Universal, Fox Entertainment (News Corp) en Walt Disney. Met Hulu willen de drie mediabedrijven de concurrentie aangaan met de videosite YouTube, dat onderdeel is van Google. Hoewel YouTube nog marktleider is weet Hulu tweemaal zoveel reclame naar zich toe te trekken, volgens gegevens van marktonderzoeker Comscore. De initiatiefnemers houden met Hulu ook meer greep op de manier waarop hun materiaal verspreid wordt. Meer bij het Financieele Dagblad

Bekijk meer van

YouTube Google

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.