— maandag 1 mei 2017, 10:07 | 0 reacties, praat mee

Videoplatform Telegraaf VNDG van start

© Remko de Waal / ANP

De Telegraaf heeft het online videoplatform VNDG gelanceerd. Iedereen kan van het platform gebruik maken, maar Telegraaf-abonnees krijgen toegang tot bepaalde premium-inhoud. VNDG levert gedurende de dag nieuws, sport, economische ontwikkelingen en entertainment op alle denkbare technische platformen.

De uitzendingen duren nooit langer dan tien minuten. “Mensen willen online vooral snel bijgepraat worden”, zegt Mandy van der Wal, directeur online video van Telegraaf Media Groep. Bij TMG is de strategie om van woord naar beeld te gaan. De Telegraaf haalt maandelijks zo’n 25 à 30 miljoen videoviews en dat blijft groeien. ‘Maar dat betekent niet dat het papieren dagblad naar de achtergrond verdwijnt. De verschillende platforms hebben elkaar nodig. Het is een soort estafette die je loopt.’

Volgens Van der Wal pakt De Telegraaf 9 minuten van het gemiddelde van vijf uur die de consument naar videocontent kijkt. Dat vindt ze al ‘heel behoorlijk’, maar met Telegraaf VNDG (ook via de app) moet dat omhoog kunnen, verwacht ze.

TMG heeft een intern productiehuis, maar samenwerkingen met producenten is zeker een optie. ‘Wel geldt dat het materiaal voor 100 procent ons eigendom is.’ Vanaf 1 mei wordt het platform gaandeweg steeds verder gevuld met video’s en programma’s.

TMG komt vandaag ook met een nieuw centrale database van waaruit alle TMG-merken gaan werken, voor ‘het beheren van de advertentieomgeving, meer convergentie, cross- & upselling en doormeten’. Meer bij De Telegraaf / Adormatie

Bekijk meer van

Telegraaf VNDG

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.