— maandag 9 juni 2008, 08:49

‘Video toont medeplichtigen moord Dink’

Diverse Turkse media hebben recentelijk beelden uitgezonden van beveiligingscamera's die duidelijk aantonen dat Ogün Samast, de man die wordt verdacht van het doodschieten van journalist Hrant Dink, niet alleen heeft gehandeld. De beelden van 19 januari 2007, de dag waarop Dink werd vermoord, tonen Samast en divese andere mannen in de omgeving van het kantoor van Dink. Met alle toevallige passanten uitgefilterd zijn er meerdere mannen langdurig in beeld. Als Samast nadat de schoten zijn gelost langsrent, kijken twee mannen hem na en verdwijnen in een in aanbouw zijnd gebouw. De voorman van dat bouwproject heeft tegenover de politie verklaard dat die mannen niet bij hem in dienst waren. Reporters sans Frontières (RSF) zegt dat de video aantoont dat er meer mensen bij Dinks moord betrokken waren en dat de politie geen behoefte lijkt te hebben het hele netwerk rond de moord op te rollen. De video, bij de Turkse editie van MSNBC, is online te bekijken. Het proces tegen Samast gaat op 7 juli verder.

Bekijk meer van

Turkije

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.