training eu starters

— dinsdag 29 januari 2019, 13:00 | 0 reacties, praat mee

Tooltip: Google foppen met een rookgordijn

CC BY-SA 4.0

Internetbedrijven als Google en Facebook willen zoveel mogelijk informatie over je verzamelen. Als je daar vanuit privacy-overwegingen geen zin in hebt zijn er talloze dingen die je kunt doen. Een daarvan is het installeren van TrackMeNot, een plugin die bij al je zoekopdrachten talloze nep-zoektermen meestuurt. Zo zorgt TrackMeNot voor een rookgordijn, dat het moeilijker maakt profielen over je samen te stellen. Laatste wijziging: 11 oktober 2022, 09:38

De plugin werd ontwikkeld door Helen Nissenbaum, hoogleraar Informatietechnologie aan de Cornell University in de Verenigde Staten, die met hulp van informatici en hackers tools bouwt die grote internetbedrijven zand in de ogen moeten strooien. TrackMeNot maakt je niet helemaal anoniem online, maar het is een goed begin.

Deze video werd voor het eerst gepubliceerd in de Villamedia-innovatienieuwsbrief. Wil je deze ook ontvangen? Meld je dan hier aan.

Bekijk meer van

Google

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.