training eu starters

— dinsdag 28 augustus 2018, 10:30 | 2 reacties, praat mee

Tooltip: Een snelle hack voor Google Afbeeldingen

Stockbeelden zoeken en downloaden via Google is sinds februari een stukje lastiger geworden. Na een ruzie met Getty Images besloot de internetreus namelijk zijn knop ‘Afbeelding weergeven’ te verwijderen. Met die knop was het mogelijk direct naar de bron van een afbeelding te navigeren. Getty stelde dat via de knop veel foto’s van het fotobureau gestolen werden. Dat hoort natuurlijk niet, maar ook internetters die de knop gebruikten om snel Creative Commons-beelden te downloaden werden er de dupe van. In de video hierboven laat ik je zien hoe je die handige knop terug krijgt (en hoe je op de juiste manier Creative Commons-beeld zoekt in Google). Laatste wijziging: 11 oktober 2022, 09:30

Deze video werd voor het eerst gepubliceerd in de Villamedia-innovatienieuwsbrief. Wil je deze ook ontvangen? Meld je dan hier aan.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

Karl Hammer, 28 augustus 2018, 12:11

Werkt dus alleen op de Google browser Chrome (“Je hebt Google Chrome nodig”, zegt de popup) , wat toch weer opmerkelijk is; Google verwijderde de knop ‘Afbeelding Opslaan’ en vervolgens, hopla, is er een extensie voor de Google browser waarmee de afbeelding alsnog kan worden opgeslagen.. maar die optie is er niet voor andere browsers. 
Je zou bijna gaan denken dat dit alles een opzetje van Google is om mensen te dwingen de Chrome browser te gebruiken.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.