— maandag 11 oktober 2010, 13:17 | 0 reacties, praat mee

Velgaard neemt onrust niet weg

De beoogde nieuwe topman van Wegener, Truls Velgaard, heeft maandag tijdens een overleg met de vakbonden de onrust bij Wegener niet kunnen wegnemen. Volgens Arthur Maandag van de NVJ bezweert Velgaard dat hij niets wil veranderen en met iedereen in overleg wil, maar kan hij niet duidelijk maken waarom zijn voorganger Joop Munsterman ineens het veld moest ruimen. De bonden hebben besloten het overleg over een nieuw sociaal plan voorlopig te staken en hebben Wegener gevraagd de werking van het oude plan te verlengen. Velgaard heeft toegezegd dat te bekijken. Laatste wijziging: 12 oktober 2010, 18:10

Volgens Maandag was het een bijzonder overleg, omdat Velgaard formeel nog geen directeur is. ‘Ik heb aangegeven dat we mogelijk met een illegale bestuurder aan tafel zitten.’ De Centrale Ondernemingsraad heeft zich namelijk nog niet uitgesproken over de (tijdelijke?) komst van Velgaard. De beoogde opvolger van Munsterman zei wel op de hoogte te zijn van de discussie over zijn komst.

Maandag: ‘Omdat Velgaard steeds zegt dat het goed gaat bij Wegener en dat hij geen drastische veranderingen wil en met iedereen wil overleggen, maar tegelijk geen verklaring geeft waarom hij er is, blijft de onrust. Wij blijven vrezen voor drastische ingrepen bij Wegener. Dat heeft Velgaard niet kunnen wegnemen.’

De bonden gaan in onderling overleg om te kijken hoe die duidelijkheid over de toekomst van Wegener wel verkregen kan worden.

Een reconstructie in het Financieele Dagblad van maandag bevestigt de lezing dat Munsterman weg moest na een strijd om de macht met eigenaar Mecom, die zich uiteindelijk toespitste op het uitbesteden van de ict.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.