— woensdag 5 december 2012, 15:15

VARA lanceert De Wereld Leert Door

Vanaf volgend jaar is er op Nederland 3 een dagelijks, 12-minuten durend vraaggesprek met een wetenschapper, gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk. Het is een spin-off van het VARA-programma De Wereld Draait Door (DWDD) en gaat De Wereld Leert Door heten, meldt de Volkskrant. Het programma komt op de plaats van jongerenjournaal NOS op 3, dat van 22:30 naar 23:10 verhuist en volgt op PowNews. NOS Nieuws-hoofdredacteur Marcel Gelauff zegt dat NOS op 3 wel blijft bestaan, maar aanpassingen "om nog meer in te spelen op de behoefte van de kijker" altijd mogelijk zijn. In De Wereld Leert Door komen jonge en oudere onderzoekers aan bod, aldus de VARA. "Van professoren tot promovendi, van prijswinnende wetenschappers tot excellente jonge onderzoekers", stelt de omroep. Het programma wordt niet live uitgezonden, maar voorafgaand aan de live-uitzending van DWDD opgenomen in aangepast decor, maar met publiek.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.