banner festival 23

— donderdag 5 maart 2009, 09:39 | 1 reactie, praat mee

Christian van Thillo over PCM

In verschillende interviews laat de nieuwe aandeelhouder van PCM Uitgevers Christian van Thillo weten dat hij geen 'kille saneerder' is. In het AD meldt Van Thillo dat die benaming hem heeft geïrriteerd. In hetzelfde interview meldt PCM-bestuurder Bert Groenewegen echter dat het AD mogelijk nog stappen kan maken. "We hebben met een economische realiteit te maken. Dus gaan we geen garanties afgeven over werkgelegenheid.'' Toch laat Van Thillo weten dat minister Plasterk (Media) zich geen zorgen hoeft te maken over de toekomst van de PCM-kranten. "Ons beroep is kranten maken, niet saneren". Plasterk sprak eerder zijn bedenkingen uit over het feit dat zoveel kranten in buitenlandse handen komen. Meer bij de Volkskrant / NRC Laatste wijziging: 5 maart 2009, 11:07

Bekijk meer van

PCM

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Micha Kat, 5 maart 2009, 16:59

Wat van Thillo irriteerde was het bijvoegelijk naamwoord ‘kille’. Niet het woord ‘saneerder’. Was hij omschreven als een ‘effectieve saneerder’ had hij daar vast geen problemen mee gehad. Het is verbijsterend te zien hoe PCM en diens kranten zichzelf opnieuw drogeren door het zingen van het ‘alles kids-liedje’ dat ze ook zongen bij de overname door APAX. Ook APAX stapte in PCM ‘voor de lange termijn’, ook bij APAX hielden ze ‘enorm veel van kranten’ en ook APAX meende dat PCM ‘in de champions league der kranten’ speelt. Journalisten die de kunt der zelfbegoocheling zozeer beheersen als die van PCM verdienen geen beter lot dan een snelle maar effectieve sanering.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.