— vrijdag 19 december 2014, 09:30

Van Steijn: plannen TMG ‘onverstandig’

UPDATE In een interview met zakenblad Quote noemt oud-TMG-topman Cees van Steijn de eerder deze week aangekondigde plannen om onder meer digitale merken als Geenstijl en Relatieplanet af te stoten "niet verstandig". Volgens Van Steijn is het beter om in te zetten op maximeren van bereik voor TMG-merken. "Van dat pad wordt afgeweken", aldus Van Steijn. De merken kunnen elkaar verkeer opleveren, stelt de oud-topman. Hij verwijst naar diensten als Twitter en Instagram. Die grote partijen zijn zelf niet bijster winstgevend, maar cruciaal voor het verkeer naar ander materiaal. "Op kleinere schaal zou je dat ook van GeenStijl of Dumpert kunnen zeggen. Die microkosmos van elkaar versterkend verkeer is relevant voor de merken die je positioneert. Dat moet je niet opgeven", aldus Van Steijn. NRC Handelsblad sprak [Blendle-link] met de huidige topman Geert-Jan van der Snoek, die geen traan laat om digitale initiatieven "die niks bijdragen". Met "heel veel digitale dingetjes" moet je volgens Van der Snoek gewoon durven stoppen. "Maar eerst bekijken we alle opties. Het zou best kunnen dat we Relatieplanet ook in België gaan aanbieden. Voor GeenStijl geldt: er is geen enkele synergie met de andere redacties binnen TMG. Moeten we daar dan nog mee doorgaan?"

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.