word actief nvj klein

— woensdag 5 oktober 2011, 13:27 | 2 reacties, praat mee

Van Bijsterveldt beantwoordt Bosma

Minister van Bijsterveldt (OCW) heeft antwoord gegeven op de Kamervragen die PVV-Kamerlid Martin Bosma stelde over het aandeelbezit van uitgever Derk Sauer in NRC Handelsblad en de vermeende linkse koerswijziging van het "eens zo trotse conservatief-liberale avondblad." Van Bijsterveldt is niet onder de indruk van Bosma's vrees voor beïnvloeding door Sauer. De minister deelt evenmin Bosma's visie dat de krant enkel de multiculturele samenleving en de Europese Unie bejubelt en met "extreem-linkse columnisten" vooral anti-Israël-standpunten uitdraagt en kortingen op kunstsubsidies betreurt. Van Bijsterveldt toont juist bewondering voor de "scherpzinnige geest en gepolijste schrijfstijl" van NRC-columnisten als Heldring en Hofland, die al "decennia een toonbeeld van Ausdauer, klasse en jeugdigheid" zijn. "Lofzangen bieden deze columns, die zich kenmerken door een kritische journalistieke benadering zelden, is mijn indruk", aldus Van Bijsterveldt. De minister sluit af met een subtiele verwijzing naar Bosma's oude beroep: "Een voorbeeld dus voor elke journalist, zelfs als deze parlementariër is geworden." Volledige brief via Rijksoverheid.nl Laatste wijziging: 5 oktober 2011, 15:29

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

Juul, 5 oktober 2011, 16:39

Zo, daar kan die vervelende Bosma het mee doen!  “Prutser die mislukte journalist”“

Paul Disco, 6 oktober 2011, 22:10

‘Vanzelfsprekend acht ik scheiding van redactie en eigenaar van belang. Maar hier vindt regulering plaats via de Raad voor de Journalistiek.’ Hmm, heeft iemand al de Raad hiervan op de hoogte gesteld? Volgens mij doen ze niet aan dit soort regulering, hoor. Als hierover al wat gereguleerd wordt, gaat het over het Commissariaat voor de Media, volgens mij.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.