Smartocto userneeds

— vrijdag 30 januari 2009, 08:54 | 29 reacties, praat mee

Vaker reclameblokken bij SBS 6 en Net 5

Bij Net 5 en SBS 6 zullen series vaker onderbroken gaan worden door reclameblokken. Het is de bedoeling dat series als House en The Mentalist om de vijf tot zeven minuten onderbroken worden voor reclameblokken van drie minuten. Deze nieuwe manier van reclame maken is voorlopig alleen merkbaar op de donderdagavond van SBS 6 en de zondagavond van NET 5. Dit kan dankzij de nieuwe mediawet waardoor de reclameregels zijn verruimd. Laatste wijziging: 30 januari 2009, 10:02

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

29 reacties

Daantje Hood, 30 januari 2009, 11:48

Ik hoorde vanmorgen op de radio dat er inderdaad een nieuwe manier van reklame maken is.  ipv. 2 x 6 min. reclame nu vaker maar dan korter.
Mijn reactie:
Nee, geef mij dan maar liever minder vaak reclame, maar de duur langer, per serie, dan vaker maar korter. Dan wordt het kijken naar een serie er niet leuker op en ben ik geneigd om de serie maar niet meer af te kijken.
Ik erger me toch al aan de hoeveelheid reklame. Het is zo’n onderbreking, en laat het dan nu ook bij mijn favoriete serie’s getest worden. House, en volgens mij ook ghost whisperer. Snap best dat er ergens geld verdiend moet worden, maar waarom zo.
Groeten Daantje.

Carola, 30 januari 2009, 12:34

En daarom keek ik al niet naar de commerciëlen en zal ik er zeer zeker nu helemaal niet op afstemmen.

Eelko, 30 januari 2009, 12:49

Sterker nog, je werkt er alleen maar het semi-legaal downloaden van films en tv-series mee in de hand (ik spreek bij dezen voor mezelf). Als ik nu tien keer per serie van een uur om de oren geslagen wordt met ‘catchy’ kreten als “Carglass repareert…” of “Viva viva Casablanca…”, wordt de appetijt me toch wel echt hardhandig ontnomen en wandel ik dus gefrustreerd naar mijn computer om de desbetreffende serie of film gewoon te downloaden en vervolgens op mijn eigen tempo te genieten, met eigenhandig ingelaste plaspauzes…

Baklap, 30 januari 2009, 14:58

Kan ik tenminste tijdens de serie naar de wc om weer op tijd terug te zijn voor de reclame. Mijn blaas wordt er met de jaren niet sterker op dus ik ben blij met deze actie van SBS. Heb namelijk geen geld voor een incontinentieluier. Gelukkig kijken deze zenders wel in hun ideeënbus.

Suzanne, 1 februari 2009, 21:01

Zit nu de “Ghost Whisperer” te kijken, nou ja, als je net zit te kijken begint de reclame weer, en ja, de reclame is zo kort, dat voor je het weet de serie alweer bezig is.
Echt waardeloos die korte reclameblokken. Doe mij maar 3x een langere reclame. Een serie valt niet meer te volgen zo.

Muis, 1 februari 2009, 21:13

heb hetzelfede, zit nu the ghost whisperer te kijken, en wordt er compleet gestoord van dat de serie om de 5 minuten word stil gelegd, het haalt je helemaal uit het programma en de lol is er gewoon af.
ik vrees dat als deze manier blijft ik over zal moeten stappen naar het downloaden van mijn favo series, want dit is geen doen zo.

(en de belspellen die ze ertussen door proppen maken het verhaal wel helemaal af)

varel, 2 februari 2009, 11:31

Dit is voor mij de bekende druppel.Deze zenders gaan er bij mij af.Sterker nog bij het bekijken van ghostwispers heb ik deze zenders na deze irritatie verwijdert.Ik heb er schoon genoeg van!Commerciele zenders ga zo door!!!!!!

Peter, 2 februari 2009, 19:13

Ha, ik ben niet alleen. Vrij beroerde serie waar we naar kijken, dames. Maar inderdaad, ook ik heb hem gisteren uitgezet. Zijn ze nou helemaal van ratten besnuffeld daar bij dat sbs!

Lizz, 4 februari 2009, 18:43

Ipv dat ik ghost wisperer af heb gekeken ben ik naar een andere zender gezapt om iets anders te gaan kijken. Het is echt strontvervelend dat het zo vaak onderbroken wordt. Het is te kort om weg te lopen maar te lang om op te zitten wachten. De reden, om minder te zappen, vind ik onzin omdat juist door dit idee wil ik gaan zappen. Hopelijk draaien ze snel bij en nemen ze dit niet permanent over!!!

Dirk, 5 februari 2009, 21:20

Ik zat house te kijken, maar ben gestopt met die reclamezender!! BOYCOT SBS en NET5! niets is zo nog te volgen! niemand zou nog moeten kijken naar SBS VERONICA EN NET 5! BOYCOTTEN!!

Dirk, 5 februari 2009, 21:31

Stuur je klacht naar:
.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

heb ik zojuist gedaan met de vraag of ze er mee willen stoppen omdat ze de series zo kapot maken! darts hebben ze ook al kapot gemaakt door elke keer halverwegen de wedstrijd het stop te leggen zodat je op internet verder moet kijken!

.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)
Voor je klacht!

paul, 5 februari 2009, 22:06

ik zit net the mentalist te kijken en ik moet zeggen dat het verschrikkelijk is iedere paar minuten die reclame erdoorheen. De serie is gewoon niet meer te volgen. Als je er net weer inzit komt er weer zo’n kutreclame doorheen. De manier om kijkers kwijt te raken.

Mij zijn ze in ieder geval al kwijt.

Willem-Jan, 5 februari 2009, 22:31

Wat een drama!
Onze favoriete serie House zo verknipt dat het verhaal niet meer fatsoenlijk te volgen is.
We leven hier niet in Amerika en dat wil ik ook graag zo houden.
Ik heb een email naar .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) gestuurd (staat op de sbs6 site) en hoop van harte dat ze hier snel mee stoppen!

geetje, 5 februari 2009, 22:31

Hiervoor was het een reclameblok tussen het programma door, nu is het een programma tussen de reclames door.

Paula, 6 februari 2009, 11:35

Heb me er gister tijdens het kijken van The Mentalist helemaal scheel aan lopen ergeren. Vreselijk.

Marjolein, 6 februari 2009, 11:45

Het is dat ik House super geweldig vind, maar The Mentalist heb ik niet eens meer gekeken terwijl ik dat wel een leuke serie vind. Het is duidelijk, dit werkt niet!

sibella, 6 februari 2009, 18:12

ja ik kijk ook graag naar house en de mentalist
maar als het zo moet hoeft het van mij niet meer
ze maken inderdaad de series kapot
stuur ook allemaal je klacht door naar sbs6 kijken of ze er wat mee doen

bart, 7 februari 2009, 14:13

dit is echt vervelend.. ik erger me er echt kapot aan

sandra, 8 februari 2009, 19:08

ik krijg nu echt de neiging de afstandsbediening door de tv te smijten met al die reclame blokken!
Ik volgde altijd met veel plezier house en ghost whisperer maar de lol is er nu echt af. Ik stem niet meer af op sbs6 en net5. Hopen dat ze snel terug zullen komen op hun besluit vanwege tegenvallende kijkcijfers….......kan me niet voorstellen dat er nu nog iemand met plezier een tv serie volgt op 1 van deze zenders.

Linda, 13 februari 2009, 00:06

het kijk plezier gaat er aan en ik denk dat velen zich er kapot aan ergeren daar raak je kijkers door kwijt hoe leuk het programma ook is… we kopen er echt niet meer door. ben je net in het verhaal raak je er weer uit… een oplossing, dvd recorder opnemen en de reclame er uit halen dan pas kijken heb ik nu gedaan… jammer dat sbs6 en net5 geen tv gidsen hebben anders zouden mensen massaal opzeggen….

iris, 5 oktober 2009, 21:24

kijk ik net een film op sbs6 komt er een onderbreking van een of ander rot programma. KOm op zeg, wat is dit spam reclame??

Dat ze zelf mensen lastig vallen tijdens een film, terwijl ze hiervoor al reclame tijd voor hebben??

stop deze crap!!

Jacques, 4 november 2009, 21:18

2 x 6 minuten per uur?
Per programma zeker.
Niets tegen reclame, maar dit is meer lastig vallen om maar te spreken over het wisselen van het ene naar het volgende programma zonder overgand, knip je met je ogen kijk je ineens naar een ander programma.
Ze zijn de draad kwijt, Nederland is geen Amerika.
Eerlijk gezegd mogen er van mij wel een aantal zenders op zwart misschien dat de mening van de kijker dan eens op prijs gesteld wordt.
En het laatste nieuwe van 2009, de idiote aankondigingen van andere programma’s.
Staat het zender nummer links bovenin, het logo van de zender rechts bovenin en nu aankondigingen onderin door de ondertiteling heen, beter betaal tv aanschaffen, belachelijk gewoon.

Ronald, 26 december 2009, 22:20

dit is geen kijken meer….een film 6 keer onderbreken, doe dan voor en na een uur maar niet tussen in

Arno, 27 december 2009, 09:39

D’r zit ook een uitknop op hoor. Daarbij bespaar je al snel een tientje per maand als je die hele onzinkast het raam uitflikkert en iets nuttigs met je leven gaat doen.

darren, 4 januari 2010, 09:29

Hallo mensen,
ik lees hier wat er allemaal aan de hand is, ik haat dat probleem ook zeer irritant. Ik heb ook liever 2 à 3 reclames die langer duren dan om de 6 minuten een reclame van 3minuten, maar vergeet niet dat wij diegene zijn die hun geld laat opleveren want wie is hier nou verantwoordelijk voor zoveel kijkcijfers? mensen denk goed na, en zo hebben wij de macht, zoiets heet consumer power voor het geval dat,

Mvg,

een door de reclame geïriteerde jongen.

Zapp, 4 januari 2010, 12:11

Vraag is natuurlijk ook of je als kijker nog enige sympathie voor de adverteerder en zijn merk kunt opbrengen. Maar toiletbezoek hoeft niet met een dvd recorder via UPC ofzo , Je neemt het programma op en begint 5 minuten later met kijken. Spoel je de blokken gewoon door en het apparaat blijft opnemen: ideaal. Uiteindelijk snijd je je als zender dan in de vingers omdat het aantal kijkers dat wordt ‘verkocht’ niet wordt gehaald.

Ernst, 4 januari 2010, 12:42

@ Zapp | Je haalt me de woorden uit de mond! En daarnaast: als roker kan het mij niet veel schelen - ik ga daarvoor naar de keuken - heb daar een kleine monitor dus zie wanneer ik weer moet opdraven. Welkom in 2010!

ErnstJan, 4 januari 2010, 14:56

Reageren op een bericht van 1 jaar oud is niet handig. SBS was na een paar dagen alweer gestopt met deze sublieme actie.

max, 1 februari 2010, 15:00

Ik vind het helemaal niks en ben het eens met Darren! consumenten verenigd u en kijk massaal niet meer naar deze uitzendingen!!

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.