banner anp

— maandag 25 januari 2021, 09:27 | 0 reacties, praat mee

Tv-presentator Larry King (87) overleden

© Ian West / ANP

De Amerikaanse tv-presentator Larry King is zaterdagochtend op 87-jarige leeftijd overleden. Dat wordt gemeld via het Twitteraccount van King en door de nieuwszender CNN, waar hij jaren voor werkte.

King werd begin dit jaar opgenomen in het ziekenhuis nadat hij besmet raakte met het coronavirus. Het is niet bekend of hij daar ook aan is overleden, maar de afgelopen jaren worstelde King met zijn gezondheid. Zo werd hij onder meer getroffen door een beroerte, kreeg hij kanker en had hij hartproblemen.

King werd wereldberoemd als boegbeeld van nieuwszender CNN, waar hij vanaf 1985 25 jaar de talkshow Larry King Live presenteerde, en meer dan 6000 afleveringen makate. Hij interviewde tal van beroemdheden, van presidenten en muziekiconen tot sportlegendes. Critici beschuldigen King ervan dat hij weinig vooronderzoek doet en zwakke vragen voorlegt aan gasten die vrij zijn om onbetwiste, promotende antwoorden te geven. King liet weten dat hij bewust niet veel onderzoek doet, zodat hij samen met zijn kijkers kan leren. Bovendien, zegt hij, wilt hij nooit als journalist worden gezien. “Mijn plicht is, zoals ik het zie, dat ik een doorgeefluik ben”, vertelt King de Hartford Courant in 2007.

Meer bij CNN / NOS / NU.nl

Bekijk meer van

Larry King

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.