— zondag 14 december 2014, 11:34

Turkse politie valt binnen bij media

UPDATE Volgens de Turkse president Erdogan zijn de invallen bij media van afgelopen weekend een noodzakelijk antwoord op "vuile zaken" bij politieke tegenstanders, meldt NU.nl. Erdogan zou gezegd hebben: 'We maken ons geen zorgen over wat de Europese Unie zou zeggen, of de EU ons als lidstaat accepteert, dergelijke zorgen hebben we niet. Hou je wijsheid alsjeblieft voor jezelf.' Volgens de EU zijn de invallen van zondag onverenigbaar met de mediavrijheid en gaat de operatie in tegen de waarden en normen van Europa. De Turkse politie heeft zondag invallen gedaan bij een televisiestation Samanyolu en de krant Zaman die nauw verbonden zijn aan de islamitische geestelijke Fethullah Gülen. De invallen komen twee dagen nadat president Tayyip Recep Erdogan nieuwe maatregelen had aangekondigd tegen aanhangers van zijn rivaal Gülen. De politie viel meerdere adressen binnen in Istanbul en buiten de stad. Meerdere mensen zijn opgepakt, onder wie een topbestuurder van een televisiekanaal. De politie heeft arrestatiebevelen uitgevaardigd voor ruim dertig personen. Meer bij Nu.nl, Zaman Vandaag (de Nederlandse editie van Zaman houdt een live blog bij) en Todayszaman (De Engelstalige editie van Zaman).

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.