word studentlid

— maandag 6 april 2015, 15:13 | 0 reacties, praat mee

Turkije blokkeert sociale media

Turkije blokkeert sociale media

De Turkse autoriteiten hebben internetproviders de toegang laten afsluiten tot Twitter, Facebook en YouTube. Reden is een foto die circuleert van de openbaar aanklager Mehmet Selim Kiraz, die vorige week werd gegijzeld en overleed. Eerder werd al een onderzoek aangekondigd naar zeven Turkse kranten - waaronder Hürriyet - die foto's hebben gepubliceerd van de gijzeling. Ook journalist Fréderike Geerdink, die woensdag 8 april moet verschijnen voor de Turkse rechtbank in Diyarbakir (wegens het voeren van propaganda voeren voor de in Turkije verboden Koerdische Arbeiderspartij) ondervindt hinder van de blokkade op sociale media. ‘Something wrong with twitter? It refuses to load’, schijft ze op Facebook. Laatste wijziging: 7 april 2015, 16:27

Het is niet voor het eerst dat de Turkse regering de toegang tot sociale media afsluit. Vorig jaar werden Twitter en YouTube ook al afgesloten. De videodienst was zelfs twee maanden onbereikbaar, totdat het Constitutioneel Gerechtshof besloot dat de grondwet dat niet toeliet. President Erdoğan besloot tot de blokkade omdat er op de sociale media afgeluisterde telefoongesprekken waren verspreid die erop wijzen dat de president en mensen uit zijn omgeving corrupt zijn. Meer bij Zaman Vandaag.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.