website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Tsjechië blokkeert btw-verlaging digitale kranten

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in boek op vrijdag 16 juni 2017, 15:59

Nieuws

Tsjechië heeft de btw-verlaging voor digitale boeken, tijdschriften en kranten geblokkeerd. Voor de maatregel was unanieme instemming van alle EU-lidstaten nodig. Door de Tsjechische blokkade is de btw-verlaging voorlopig van de baan.

Twee weken geleden stemde het Europees parlement al in met de verlaging. Voor Nederland zou het betekenen dat de btw op e-boeken en kranten van 21 naar 6 procent zou gaan. Demissionair minister Dijsselbloem van Financiën zei eerder de verlaging in Nederland zo snel mogelijk door te willen voeren.

Dijsselbloem is ontstemd over het resultaat. De blokkade gebeurde omdat de nieuwe Franse regering ineens een stokje stak voor een proefproject dat Tsjechië in eigen land wil invoeren om btw-fraude te bestrijden. En dus stemde Tsjechië tegen de btw-verlaging. “We hebben heel lang over de btw op digitale publicaties gesproken, er was overeenstemming over, en dan gaat zo’n Tsjech dat blokkeren omdat hij geen groen licht heeft op een ander btw-dossier.” Dijsselbloem laat weten dat hij zijn Tsjechische collega’s daarover “de wind van voren” heeft gegeven. Meer bij NU.nl / NOS

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.