— vrijdag 5 februari 2021, 08:51 | 0 reacties, praat mee

Trump zegt lidmaatschap mediavakbond op

© AFP / Nicholas Kamm

De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft donderdag zijn lidmaatschap bij mediavakbond SAG-AFTRA opgezegd. Bij de vakbond loopt een onderzoek naar een mogelijk royement. Trump heeft besloten dat onderzoek niet af te wachten. Laatste wijziging: 5 februari 2021, 09:18

Trump zat in de bond vanwege zijn verleden als presentator van het programma The Apprentice. In een brief waarin hij afscheid neemt van SAG-AFTRA haalt hij nog even uit naar de bond. “Jullie hebben helemaal niets voor mij gedaan.”

SAG-AFTRA stelde in januari een onderzoek in naar Trump. Volgens de bond zou de oud-president “de waarden aanvallen die onze bond als heilig ziet: democratie, waarheid, respect voor Amerikanen van alle rassen en geloofsovertuigingen, en het heilige instituut van een vrije pers. Er is een direct verband tussen zijn openlijke ontkenning van de waarheid en de aanvallen op journalisten die zijn uitgevoerd door zijn volgers.”

Bekijk meer van

SAG-AFTRA Donald Trump

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.