— vrijdag 26 februari 2010, 16:59 | 1 reactie, praat mee

Toch Plasterkjournalisten bij Wegener

Wegener heeft vrijdag alsnog een aanvraag ingediend voor 14 zogenaamde Plasterkjournalisten. Dat heeft de raad van bestuur gedaan na druk van de redacties en hoofdredacties van de zeven regionale dagbladen. De raad van bestuur had de kranten woensdag laten weten wegens principiële en financiële redenen geen aanvraag te zullen indienen. De redacties reageren tevreden op het nieuwe besluit. 'De weg er naar toe is niet fraai, maar het resultaat telt en dat is goed', aldus Ron Lodewijks van het het Wegener Waakhonden-overleg, waarin journalisten van de titels informatie uitwisselen.

Bianca Rootsaert van de NVJ reageert ook tevreden. Eerder gaf ze aan de stap van Wegener niet te begrijpen, omdat de Plasterkregeling juist bedoeld is om innovatie bij regionale dagbladen te stimuleren.

Aan het nieuwe besluit van de raad van bestuur van Wegener zit een voorwaarde vast. De kosten die Wegener moeten maken in het kader van de regeling, ongeveer honderdduizend euro, moet door de titels zelf worden opgebracht. Voor elke krant betekent dat ongeveer vijftienduizend euro. De hoofdredacteuren van de Wegenertitels hadden dat eerder deze week al aangeboden.

Door de 14 journalisten in het kader van de Plasterkregeling aan te nemen, ontvangt Wegener ongeveer 800.000 euro subsidie.

Bekijk meer van

Praat mee

1 reactie

Jacqueline Wesselius, 28 februari 2010, 16:34

Als de kranten dokken, hoop ik dat die subsidie ook naar de kranten gaat, en niet naar het concern…

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.