— dinsdag 12 maart 2013, 11:57 | 0 reacties, praat mee

Tijdschriftentak Pelican Groep failliet

De tijdschriftendivisies van uitgever Pelican Groep zijn failliet. Het betreft Pelican Magazines en Pelican Tijdschriften, die volgens de directie door externe omstandigheden in financieel zwaar weer zijn gekomen. Het uitblijven van betaling van een schuld aan Pelican maakte de financiële situatie onhoudbaar, aldus de uitgever. De vennootschappen Pelican Publishing B.V., Pelican Custom B.V. en Residence Toplocaties B.V.vallen niet onder het faillissement. Er is een doorstart voor de tijdschriftendivisie voorzien onder de nieuwe naam Pelican Media, waar een "beperkt aantal publiekstitels" in zal worden ondergebracht. Laatste wijziging: 12 maart 2013, 13:16

In een verklaring stelt de uitgever: “Pelican betreurt het zeer dat het onmogelijk is gebleken twee van de vennootschappen voor een faillissement te behoeden. Met name voor veel medewerkers, die zich tot op het laatst met man en macht hebben ingezet voor de magazines van Pelican, is het uiterst pijnlijk dat uitgerekend externe factoren hebben gezorgd voor de ontstane situatie.”

Volgens de Telegraaf zijn de 47 werknemers van Pelican op maandag over het faillissement ingelicht. Het bedrag dat Pelican nog betaald moest krijgen bedraagt volgens de Telegraaf 5,5 miljoen euro.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.