— vrijdag 21 maart 2008, 09:01

Tijdschriftenschap te onoverzichtelijk

De kiosk puilt uit. Lezers kunnen niet vinden wat ze zoeken en haken af. Het tijdschriftenschap moet beter worden ingericht, vinden de distributeurs. Een gratis mascara bij een damesblad of een stuntprijs van slechts 1 euro. Tijdschriften proberen elkaar te overschreeuwen om aandacht te krijgen van de lezer. Het is dringen in het schap, want jaarlijks verschijnen gemiddeld vijftig nieuwe tijdschriften. Het gevolg? De consument kan door het grote aanbod en de acties niet meer vinden wat hij zoekt en haakt af. Bij Aldipress, met zo’n vijfhonderd titels zoals Libelle, Margriet, Nieuwe Revu en VT Wonen en in omzet de grootste distributeur van tijdschriften in Nederland, vinden ze dat het schap moet worden aangepast. Het bedrijf wil de schappen voortaan verdelen in vier duidelijke, met bordjes gemarkeerde segmenten: vrouw, man, jeugd en hobby/vrije tijd. Ook wil Aldipress minder titels per meter in het schap plaatsen, zodat de consument meer overzicht krijgt. Lees meer bij NRC

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.