— woensdag 19 mei 2010, 08:57 | 1 reactie, praat mee

Thailand: NOS-journalist onder vuur

Het Thaise leger is begonnen met een actie tegen 'roodhemden', demonstranten die al wekenlang in Bangkok tegen de regering van Abhisit Vejjajiva protesteren. Bij het geweld zijn de afgelopen weken al tientallen doden gevallen. In april werd bij gewelddadige protesten een Reuters-journalist dodelijk getroffen. Volgens regeringswoordvoerder Panitan Wattanayagorn is de gisteren ingezette actie bedoeld om het protest definitief te breken. Persbureau Associated Press (AP) meldt dat bij de huidige acties zeker drie buitenlandse journalisten door kogels zijn geraakt. Onder hen ook radioverslaggever Michel Maas (NOS) die een - niet levensbedreigende - schotwond in zijn schouder opliep. Maas maakte een foto van zichzelf en werd geïnterviewd door de NOS toen hij werd geraakt [rechtstreekse link in mp3-formaat]. "I'm hit, I'm hit", zegt Maas tegen het einde van het item. Een AP-fotograaf zag verder hoe een journalist in zijn maag werd geschoten. "Zijn ogen draaiden weg en hij leek te zijn overleden", aldus de fotograaf, die ook meldde dat een Amerikaanse documentairemaker in zijn been werd geraakt. De in zijn maag geraakte journalist blijkt de Italiaanse freelancefotograaf Fabio Polenghi te zijn, die inderdaad is overleden.

Bekijk meer van

Praat mee

1 reactie

Ben van Liesdonk, 19 mei 2010, 17:55

Je hebt nieuws en groot nieuws. Nieuws zijn de rellen in Bangkok. Maar het wordt pas écht (dus groot) nieuws als er een journalist wordt neergeschoten. We zullen er ongetwijfeld uitgebreid en smeuïg over geïnformeerd worden, vanavond. Over de overleden roodhemden wordt bericht in cijfers.
Wat je journalistiek noemt.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.