onderzoek covid en journalistiek

— maandag 8 februari 2010, 09:01 | 0 reacties, praat mee

Ter Horst krijgt Big Brother Award

Minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken is voor haar "gevaarlijke gebrek aan nuance in het privacydebat" in de categorie 'Personen' beloond met een Big Brother Award, de prijs voor personen of instellingen die de privacy uithollen. Ter Horst is tevens verantwoordelijk voor veiligheidsdienst AIVD, dat vorig jaar Telegraaf-journalisten afluisterde. Volgens de jury wordt mede door haar toedoen Nederland omgevormd tot een controlemaatschappij, waar veiligheid altijd boven persoonlijke vrijheid staat. De overheid plant een vingerafdrukdatabase, heeft wereldwijd een toppositie waar het telefoontaps betreft en bewaart telefoon- en dataverkeer langer dan de EU voorschrijft. De Politie Rotterdam-Rijnmond, dat de wens opperde om mobiele 'naaktscanners' te hebben, kwam tot genoegen van de jury de prijs persoonlijk ophalen. Ter Horst reageerde schriftelijk, en wees erop dat juist afgelopen week in de Kamer is gepraat over de balans tussen veiligheid en privacy. Ter Horst: "in dat debat kregen minister Hirsch Ballin en ik waardering, zowel van de regeringspartijen als van de oppositie, over de manier waarop wij met die balans tussen veiligheid en privacy omgaan." Meer bij Big Brother Awards / Jury-rapport nominaties [.pdf] / Terugkijken uitreiking

Bekijk meer van

Big Brother Award AIVD

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.