Tegel Beeld en Geluid

— dinsdag 14 oktober 2014, 08:27

‘Telecomproviders willen advertenties blokkeren’

Verschillende Europese en Amerikaanse telecomproviders zouden bereid zijn om advertenties te blokkeren als pressiemiddel voor het opeisen van een deel van de daarmee gegenereerde inkomsten. Dat stelt althans de ceo van het Israëlische bedrijf Shine Technologies, Ron Porat, tegenover The Wall Street Journal. Shine Technologies heeft naar eigen zeggen technologie ontwikkeld waarmee providers precies kunnen zien welke advertenties via hun mobiele netwerk uitgeserveerd worden en hoeveel dataverbruik dat met zich meebrengt. Een woordvoerder van T-Mobile Nederland laat tegenover NU.nl weten dat het bedrijf "geen enkel voornemen" heeft om systemen als dat van Shine Technologies te gaan gebruiken. Het bedrijf zou echter al verschillende ceo's hebben gesproken, die naar verluidt geschokt reageerden toen ze zagen hoeveel van hun totale netwerkbelasting op naam komt van adverteerders.

Bekijk meer van

Shine Technologies

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.