e learning nvj

— woensdag 28 maart 2012, 09:44

Syrië: Britse documentairemakers gedood

In Syrië zijn twee Britse journalisten omgekomen bij een beschieting van het stadje Darkoush, nabij de Turkse grens. Een derde journalist raakte gewond, meldt het Comité ter Bescherming van Journalisten (CPJ). De gedode journalisten werkten aan een documentaire over vluchtende Syrische burgers die proberen de grens over te komen. Naseem Intriri en Walid Bledi, Britten van Algerijnse afkomst, vluchtten tijdens beschietingen uit het huis waar ze logeerden, maar keerden terug om apparatuur op te halen, toen het even rustig leek. Daar werden ze vervolgens met gericht vuur gedood. Ooggetuigen zeggen dat het leger hun lijken heeft meegenomen, maar volgens de CPJ is dat niet te bevestigen. De Britse regering onderzoekt de zaak. De Syrische autoriteiten laten journalisten niet toe in het land en lijken journalisten die het land illegaal binnen komen, als legitiem doelwit te zien. Sinds november vorig jaar zijn tien journalisten gedood, plus een onbekend aantal burgerjournalisten. Syrië is momenteel het gevaarlijkste land voor journalisten, aldus CPJ. Laatste wijziging: 28 maart 2012, 11:55

Bekijk meer van

Syrië

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.