persveilig seminar

— woensdag 6 oktober 2021, 11:46 | 0 reacties, praat mee

Sven Kockelmann stapt over naar WNL

Presentator Sven Kockelmann vertrekt bij KRO-NCRV. Hij zal met ingang van volgend jaar voor WNL werken en samen met Fidan Ekiz wekelijks een uitzending van Op1 verzorgen. Tegenover het AD zegt Kockelmann dat de overstap geen gemakkelijke beslissing was. Laatste wijziging: 6 oktober 2021, 15:24

Kockelmann werd onlangs door WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes benaderd over ambities van de omroep rondom actuele politieke en economische journalistiek. “Ik werd meteen enthousiast”, aldus Kockelmann. Het vertrek valt hem desondanks zwaar.

In een persverklaring zegt Kockelmann: “Ik ben KRO-NCRV enorm dankbaar voor wat ik in de afgelopen 28 jaar heb mogen maken, de omroep vormt een groot deel van mijn journalistieke leven. Met programma’s als Reporter, Brandpunt, Netwerk, Oog in Oog en 1op1 heb ik stuk voor stuk programma’s kunnen maken die mij na aan het hart liggen. KRO-NCRV heeft mij altijd alle kansen geboden, zeker in de afgelopen anderhalf jaar. Ik ga de programma’s en mijn collega’s bij KRO-NCRV missen en ben hen dankbaar voor al die jaren waarin we scherp en spraakmakend konden zijn.”

Huisjes noemt de komst van Kockelmann “een prachtige versterking”. Directievoorzitter KRO-NCRV Peter Kuipers had Kockelmann “als één van de beste interviewers van ons land” graag behouden, maar respecteert zijn keuze. Kuipers: “We vinden het enorm jammer dat hij KRO-NCRV verlaat maar tegelijkertijd zijn we blij dat hij bij de publieke omroep blijft.”

Bekijk meer van

WNL Sven Kockelmann

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.