training eu starters

— woensdag 30 mei 2012, 12:15

Sunny Bergman wint Dick Scherpenzeel Prijs

Laatste wijziging: 30 mei 2012, 14:16

De Dick Scherpenzeel Prijs 2011 gaat naar Sunny Bergman. Ze krijgt de prijs, 7500 euro, voor haar vierdelige documentairereeks Sunny Side of Sex. In de serie gaat Bergman in Uganda, China, Cuba en India op zoek naar de grenzen van het denken over seksualiteit, de liefde, vrouwelijkheid en het lichaam. De Dick Scherpenzeel Prijs is een prijs die wordt uitgereikt aan journalistieke producties die inzicht geven in ontwikkelingsvraagstukken en/of niet-westerse landen. Volgens Hans Laroes, voorzitter van de zevenkoppige vakjury, was de jury zeer onder de indruk van met name de aflevering over Oeganda uit Sunny Side of Sex. “Daar ging het de volgende dag over, we belden elkaar –heb je dat gezien? Een perfect verhaal van durf en persoonlijke aanpak, ongetwijfeld gesteund door goeie research van betrokken anderen.” De Aanmoedigingsprijs voor jong talent ging naar de Vlaamse Lisa de Bode, voor haar boek de Stille Revolutie.

Bekijk meer van

Carrière

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.