— woensdag 17 juni 2009, 08:47

Strenge restricties voor media in Iran

Iran heeft strenge restricties aan buitenlandse journalisten opgelegd, zo melden buitenlandse persbureaus. Ze worden geweerd uit de straten van Teheran en mogen niet langer verslag doen van de betogingen en bijeenkomsten die worden beschouwd als onwettig, dat heeft de Iraanse regering laten weten. Ook voor Iraanse journalisten in dienst van buitenlandse media geldt de regel. Perskaarten zijn ongeldig verklaard, aldus de Brits omroep BBC. Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen heeft de Iraanse ambassadeur al op het matje geroepen over de gebeurtenissen in Iran en over het uitzetten van een cameraploeg van Nova. In het gesprek verzette ambassadeur Ghahramani zich 'sterk' tegen de 'incorrecte en onvriendelijke' opmerkingen van Verhagen over de Iraanse verkiezingen, meldt de ambassade in een persbericht. Meer bij CPJ / Elsevier / Ministerie van Buitenlandse Zaken / De Pers

Bekijk meer van

Iran

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.