banner anp

— maandag 18 april 2016, 09:17 | 0 reacties, praat mee

Stekker gaat uit TV Limburg

De commerciële zender TV Limburg stopt op 1 juli 2016 met de productie en het uitzenden van regionale televisie in Nederlands Limburg. De medewerkers van TV Limburg zijn hierover vrijdag geïnformeerd.

Na jarenlange substantiële verliezen, heeft de Belgische eigenaar Concentra NV besloten te stoppen met haar televisieactiviteiten in Nederland.

TV Limburg valt onder RTNL BV (Regionaal Televisie Netwerk Limburg BV) en kwam in 2008 in handen van Concentra NV. Het concern is inmiddels ook eigenaar van Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad.

De commerciële Limburgse omroep komt voort uit TV Gazet (opgericht in 1988), dat in 2001 werd omgezet in TV Totaal. In 2004 fuseerden TV Totaal en TV Zitterd onder de naam TV Limburg.

Marc Vangeel, gedelegeerd bestuurder van Concentra NV noemt het een zwarte dag in de geschiedenis van het mediaconcern. ‘Met pijn in het hart hebben we deze beslissing moeten nemen, maar het was een noodzakelijke. Als provinciale commerciële zender is het een loodzware – zo niet onmogelijke - opgave om met een gesubsidieerde publieke omroep te concurreren op een beperkte schaal als de provincie Limburg.’

‘Dat de laatste jaren de reclame-inkomsten in de media-branche zwaar onder druk staan, heeft natuurlijk niet bijgedragen aan onze ambities met TV Limburg.’

Onder leiding van projectmanager portfolio, Huub Paulissen, zijn in de afgelopen maanden verschillende scenario’s intensief onderzocht om deze bedreigingen het hoofd te bieden.

Paulissen: ‘Hoe graag we het ook willen, de slotconclusie van allerlei onderzochte varianten is dat er geen sluitende business case is te maken. TV Limburg heeft de voorbije jaren al fors bezuinigd op kosten. Met nog minder mensen en middelen dan nu, kun je geen representatieve televisie maken. Als commerciële zender moet je iedere euro uit de markt halen. Als blijkt dat dat bij lange na niet voldoende is om de kosten te dekken, moet je realistisch zijn en stoppen.’

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.