— donderdag 23 juli 2009, 09:04

Stam wint Writing4U Persprijs

Freelance-journaliste Marianne Stam, werkzaam bij De Weekkrant Groot Eindhoven, heeft de 'Writing4U Persprijs' gewonnen voor een artikel uit oktober 2008, over de ervaringen in Uruzgan van de 29-jarige beroepsmilitair Jonathan uit Son en Breugel. Hij was onderdeel van het gevechtspeloton waarvan twee soldaten door een bermbom om het leven kwamen. De Writing4U Persprijs is bedoeld voor journalisten die schrijven voor huis-aan-huisbladen. Voorzitter van de Raad van Toezicht van de persprijs Paul van Riet overhandigde het bronzen beeldje aan Stam. Van Riet: "Lokale huis-aan-huisbladen worden door criticasters nogal eens gerangschikt onder de wat denigrerende noemer van 'het plaatselijke sufferdje'. Dat is in mijn ogen een onterechte kwalificatie. Ik zou liever spreken van 'eerstelijns journalistiek'. Het gaat veelal om zaken of personen die dicht bij de wereld van de lezer staan." Marianne Stam is blij met de prijs: "Deze persprijs is een prachtig initiatief, want wij journalisten gaan voor kwaliteit in de huis-aan-huisbladen."

Bekijk meer van

hah

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.