— donderdag 28 februari 2019, 15:12 | 0 reacties, praat mee

Stadszender AT5 voelt hete adem concurrent C-Amsterdam

De Amsterdamse stadszender AT5 wacht een ongewisse toekomst, nu het concessieplan van nieuwkomer C-Amsterdam door de Amsterdamse Kunstraad en een onafhankelijke adviescommissie als 'sprankelend, ambitieus, inclusief en innovatief' is beoordeeld.

Hoewel de praktische bedrijfsvoering in beide plannen ondermaats worden genoemd, is er bij AT5 sprake van dubbelfuncties, waarbij de AT5-hoofdredacteur ook de scepter zwaait bij NH Media. Dat is onwenselijk, vindt de adviescommissie.

Een take it or leave it aanbod aan AT5 om samen te werken met C-Amsterdam óf de concessie sowieso te verliezen gaat verantwoordelijke wethouder Touria Meliani te ver, meldt Het Parool. Er komen twee begeleiders die voor de zomer een krachtenbundeling moet gaan realiseren.

Onvrede van de Kunstraad Amsterdam over de aandacht van AT5 voor verkeersongelukken en wegversperringen, met weinig oog voor grote thema’s als politiek, maatschappelijke kwesties, kunst en cultuur is ook de adviescommissie niet onopgemerkt gebleven.

Het Parool merkt op dat wethouder Miliani het sterke merk AT5, het journalistieke geheugen van de zender en (deels) de werkgelegenheid van betrokken journalisten wil behouden.

In september hakt de gemeenteraad definitief een knoop door welke stadszender (of combinatie daarvan) de concessie krijgt. Meer bij Het Parool: AT5 bungelt: plan concurrent is ‘sprankelend’ / Gevecht om stadszender: vijf vragen over hoe het nu verder zal gaan [Blendle, betaald]

Bekijk meer van

C-Amsterdam AT5

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.