website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Stadszender AT5 voelt hete adem concurrent C-Amsterdam

Lars Pasveer — Geplaatst in omroep op donderdag 28 februari 2019, 15:12

Nieuws De Amsterdamse stadszender AT5 wacht een ongewisse toekomst, nu het concessieplan van nieuwkomer C-Amsterdam door de Amsterdamse Kunstraad en een onafhankelijke adviescommissie als 'sprankelend, ambitieus, inclusief en innovatief' is beoordeeld.

Hoewel de praktische bedrijfsvoering in beide plannen ondermaats worden genoemd, is er bij AT5 sprake van dubbelfuncties, waarbij de AT5-hoofdredacteur ook de scepter zwaait bij NH Media. Dat is onwenselijk, vindt de adviescommissie.

Een take it or leave it aanbod aan AT5 om samen te werken met C-Amsterdam óf de concessie sowieso te verliezen gaat verantwoordelijke wethouder Touria Meliani te ver, meldt Het Parool. Er komen twee begeleiders die voor de zomer een krachtenbundeling moet gaan realiseren.

Onvrede van de Kunstraad Amsterdam over de aandacht van AT5 voor verkeersongelukken en wegversperringen, met weinig oog voor grote thema’s als politiek, maatschappelijke kwesties, kunst en cultuur is ook de adviescommissie niet onopgemerkt gebleven.

Het Parool merkt op dat wethouder Miliani het sterke merk AT5, het journalistieke geheugen van de zender en (deels) de werkgelegenheid van betrokken journalisten wil behouden.

In september hakt de gemeenteraad definitief een knoop door welke stadszender (of combinatie daarvan) de concessie krijgt. Meer bij Het Parool: AT5 bungelt: plan concurrent is ‘sprankelend’ / Gevecht om stadszender: vijf vragen over hoe het nu verder zal gaan [Blendle, betaald]

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

expertisedag 2019

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.