NVJ compleet lid

— maandag 15 juli 2019, 10:57 | 0 reacties, praat mee

Spreekbuis 50 jaar

Spreekbuis 50 jaar

Spreekbuis.nl viert feest. Het mediavaknieuwsplatform voor omroepmedewerkers bestaat 50 jaar. Komende maanden wordt er via diverse activiteiten terug- en vooruit gekeken. Laatste wijziging: 15 juli 2019, 11:02

In feite kent Spreekbuis een nog langere geschiedenis zo is te lezen op de site. Al in 1946 werd onder de titel ‘De Omroeper’, als blad van de vroegere OSO, de Omroep Sport en Ontspanningsvereniging veel medianieuws geschreven. Van een verenigingsorgaan met clubnieuws ontwikkelde het zich in de loop der jaren steeds meer in de richting van vakblad van en voor omroepmedewerkers. In 1969 fuseerde de omroepbladen “OSO” (van de Omroep Sport en Ontspanningsvereniging en ‘De Omroeper’ (van de NOS). Toenmalig eindredacteur Frits Bom bedacht de naam “Spreek’Buis” voor het nieuwe mediavakblad.

Wegens bezuinigingen besloot de NPO in 2013 het vakblad na bijna 70 jaar op te heffen. In 2014 werd er door uitgeverij Tens Media nieuw leven in Spreekbuis geblazen. De focus ligt niet meer alleen op de publieke omroep, maar (online) broadcast-media breed.

Spreekbuis kijkt de komende maanden met diverse publicaties terug op de afgelopen 50 jaar. Daarnaast is er aandacht voor de toekomst met det de huidige kabinetsplannen en het snel veranderende medialandschap.

Bekijk meer van

Spreekbuis

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.