training eu starters

— woensdag 26 september 2012, 08:40

Spies erkent fout met pas journalist

Minister Spies van Binnenlandse Zaken erkent dat er een fout is gemaakt bij de controle van een niet bestaand identiteitsbewijs van een journalist van NU.nl. Die pas werd de afgelopen maanden bij enkele overheidsgebouwen geaccepteerd als ID-bewijs. "Er is een menselijk fout gemaakt en daar zullen we maatregelen tegen moeten nemen," aldus de minister in de Tweede Kamer. De journalist had op een hackerscongres een niet-bestaand identiteitsbewijs gekocht, waarop "Lichtbildausweis' stond, de naam van een Duits ID-bewijs. De minister wijst erop dat de journalist met deze ID-kaart de gebouwen niet daadwerkelijk is binnengekomen. Hij moest ook nog aangemeld zijn en opgehaald worden door een werknemer in het gebouw. "Aan deze twee laatste veiligheidscriteria is gewoon voldaan," benadrukt de minister.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.