data als kans

— donderdag 21 juli 2022, 08:47 | 0 reacties, praat mee

Somaliland legt BBC werk- en uitzendverbod op

AFP

De autoriteiten in Somaliland, een zelfbenoemd autonoom gebied binnen Somalië, heeft besloten de BBC volledig te weren. De zender zou met verslaggeving "waardigheid en identiteit" hebben geschaad, aldus de overheid. Laatste wijziging: 21 juli 2022, 08:48

De autonomie van Somaliland wordt internationaal niet erkend. Saleban Yusuf Ali Koore, minister van informatie van Somaliland, kondigde het verbod op activiteiten afgelopen dinsdag aan. De BBC opereert via de wereldomroep-tak een speciaal op Somaliland gerichte nieuwsdienst.

Volgens Koore is Somaliland al 31 jaar zelfstandig, en zijn sinds 1991 diverse democratische parlementaire en presidentiële verkiezingen gehouden terwijl in Somalië een burgeroorlog woedde.

De BBC verklaart nog geen officieel bericht te hebben gekregen over het verbod. Volgens persvrijheidsorganisatie CPJ, die Koore opriep het besluit terug te draaien, zijn binnen Somaliland BBC-uitzendingen via FM niet meer te beluisteren, maar zijn ze over de korte golf nog te ontvangen.

Bekijk meer van

Somaliland BBC

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.