Jodal

— woensdag 13 februari 2008, 09:01

Softwarelicenties versus persvrijheid

De Internationale Federatie van Journalisten (IFJ) heeft Microsoft gevraagd om in te grijpen in Rusland, waar de autoriteiten regelmatig schermen met het ontbreken van licenties of het bezit van illegaal gekopieerde software om kranten te sluiten. In de meeste gevallen zijn de aantijgingen ongegrond; in andere een ideaal middel om een kantoor te sluiten of computers in beslag te nemen. De Russische Unie van Journalisten (RUJ) onderhandelt met Microsoft om te komen tot een systeem waarbij armlastige media softwarelicenties gratis of tegen sterk gereduceerde kosten kunnen afnemen. De IFJ noemt dat systeem "win win" voor de journalistiek en Microsoft. "Microsoft vergroot de omzet, beschermt hun gelicenceerde software en voorkomt dat autoriteiten in staat zijn lastige journalisten uit te schakelen onder het mom iets tegen softwarepiraterij te doen." Microsoft heeft nog niet gereageerd op de verzoeken. Bron: IFJ / RUJ

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.