banner anp

— dinsdag 20 april 2010, 09:12

‘Sociale netwerken helpen mensenrechten’

Demissionair minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen, zelf enthousiast Twitteraar, heeft sociale netwerken geprezen als ideaal machtsmiddel in de strijd voor de mensenrechten. "Hoe meer mensen weten over schending van mensenrechten, des te moeilijker wordt het voor regeringen om mensen te onderdrukken", aldus Verhagen. De minister is initiatiefnemer van de de tweedaagse conferentie Human Rights & New Media, dat mensenrechtenverdedigers kennis en vaardigheden over nieuwe media poogt bij te brengen. Doordat het vliegverkeer boven Europa stil lag, konden veel deelnemers de conferentie niet bereiken. Dat betekende echter dat kon worden overgeschakeld naar juist de geprezen sociale netwerkdiensten: dankzij het gebruik van Skype, videostreaming en het online discussieforum konden workshops en discussies toch doorgang vinden.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.