— vrijdag 11 december 2009, 12:28 | 0 reacties, praat mee

Sijthoff stapt uit FD Mediagroep

UPDATE Mediaondernemer Willem Sijthoff heeft alle aandelen die hij bezat in FD Mediagroep (FDMG) verkocht aan mede-aandeelhouder HAL. De transactie is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de personeelsstichting van FDMG. Sijthoff zegt op gelijke voet met HAL te hebben geïnvesteerd in het mediabedrijf, maar recente uitbreidingsplannen deden het gevoel ontstaan "dat die gelijkheid zou verdwijnen bij uitbreiding van FD Mediagroep", zegt hij in Het Financieele Dagblad (FD). Het bedrijf was enige tijd kandidaat voor een overnamebod op NRC Media, maar trok zich gisteren terug. Hoe veel Sijthoff met de aandelenverkoop verdient, wilde hij niet bevestigen. Het FD schat de de waarde van het concern op 60 miljoen euro. Dat FDMG nu NRC toch niet wil overnemen, maakt voor Sijthoff niet uit: "Ik verwacht er over een tijdje wel weer een nieuwe interessante investering langskomt. Dan is het beter als het bedrijf één kapitaalkrachtige aandeelhouder heeft, die snel kan reageren."

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.