— woensdag 12 februari 2014, 12:19

‘Selfie-journalisten’ misdragen zich

Franse journalisten zijn tot orde geroepen door werknemers van het Witte Huis, nadat ze druk bezig waren met het maken van selfies - terwijl ze met de Amerikaanse president Obama en de Franse president Hollande in één ruimte zaten. Van jezelf foto's maken in het Oval Office leek belangrijker dan aandacht besteden aan de twee presidenten op de achtergrond. Daarnaast maakten een aantal journalisten foto’s van zichzelf achter het spreekgestoelte van Obama en speelde een verslaggever van Canal+ tijdens de persconferentie spelletjes op zijn telefoon. Volgens de Franse nieuwssite 20minutes.fr vindt de veiligheidsdienst van het Witte Huis dat de groep zich heeft gedragen als een stel ‘onhandelbare toeristen’. Franse journaliste Agnès Catherine Poirier twittert dat haar collega's zich hebben 'misdragen'. Veel van de selfies werden gedeeld op sociale media. 20minutes.fr zette een aantal tweets op een rij. Meer bij de Volkskrant

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.