training eu starters

— vrijdag 9 juni 2023, 08:36 | 0 reacties, praat mee

Scottish Press Awards: Jane Barlow eerste fotograaf die is uitgeroepen tot journalist van het jaar

© ANP / Jane Barlow

Jane Barlow is de eerste fotograaf die is uitgeroepen tot journalist van het jaar tijdens de Scottish Press Awards. Ze kreeg de prijs voor haar "ontroerende" laatste openbare beelden van koningin Elizabeth, enkele dagen voor haar dood. Laatste wijziging: 9 juni 2023, 08:39

Barlow, die in dienst is van persbureau PA, maakte de foto’s op 6 september in Balmoral Castle in Schotland toen Liz Truss als nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk langskwam bij Elizabeth. Op een daarvan staat de koningin met wandelstok in haar hand naast het haardvuur op haar bezoek te wachten. De beelden kregen een nieuwe betekenis toen Elizabeth twee dagen later stierf.

Volgens Britse media reageerde Barlow met ongeloof op het winnen van de titel. “Ik ben nog een beetje in shock”, zo tekende ITV op. “Fotografen worden niet vaak als journalisten gezien, dus ik ben erg blij dat ik heb gewonnen.”

Vlak na het overlijden van Elizabeth liet Barlow al weten hoe bijzonder het was om Elizabeth voor haar lens te hebben. De Queen oogde volgens haar “fragiel” maar was “goedgemutst”. Zo lachte ze veel en maakte ze een praatje over het weer.

Bekijk meer van

Queen Elizabeth

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.