— maandag 7 april 2014, 09:30

School boos om opnamen pestprogramma

Het Einstein Lyceum in Hoogvliet heeft bij producent RTL Nederland aangedrongen op het niet-uitzenden van een programma rond pestgedrag op de school of anders de gefilmde pesters niet in beeld te brengen. Een slachtoffer had voor het programma 'Project P: Stop Het Pesten' (RTL 5) heimelijke opnamen gemaakt, waar programmamakers de pesters vervolgens mee confronteerden. Omdat de school niet wilde meewerken, werden de pesters buiten de school aangesproken. Ook zouden ze door de makers zijn gedwongen om de gepeste jongen een hand te geven of te omhelzen. De school stelt dat leerlingen zich daardoor in hun persoonlijke integriteit voelden aangetast. Producent Skyhigh en opdrachtgever RTL lieten weten dat het sowieso nooit de bedoeling was dat pesters herkenbaar in beeld zouden komen. "Het programma laat zien waar het gepeste kind mee te maken heeft zonder iemand aan de schandpaal te willen nagelen", aldus een RTL-woordvoerster. Ze ontkent verder dat er leerlingen zijn gedwongen 'om het goed te maken'.

Bekijk meer van

RTL

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.