Tegel Beeld en Geluid

— zaterdag 14 februari 2015, 18:48 | 0 reacties, praat mee

Dader schietpartijen Kopenhagen gedood

UPDATE Zondagochtend heeft de politie van Kopenhagen een man doodgeschoten, hij zou de dader zijn van de aanslag op cultureel centrum Krudttonden. Diezelfde man schoot in de nacht van zaterdag op zondag bij een synagoge in het centrum van de stad, daarbij viel één dode. De Deense autoriteiten denken dat het gaat om een terroristische aanslag en een moordaanslag op cartoonist Vilks.

De Deense politie heeft laten weten dat gesprekken met getuigen wijzen op één voortvluchtige dader, eerder werd gesproken van twee daders. De politie heeft inmiddels beelden van de verdachte verspreid. Hij zou hebben geschoten met een automatisch wapen.

Bij een bijeenkomst georganiseerd door de Zweedse cartoonist Lars Vilks en de Franse ambassadeur François Zimeray is een schietpartij geweest. Er is één burger omgekomen, drie agenten raakten gewond, aldus de politie. Lars Vilks en François Zimeray zijn ongedeerd. De bijeenkomst was in cultureel centrum Krudttonden en ging over de vrijheid van meningsuiting, islamisme en godslastering. Volgens Deense media denkt de politie dat de daders het op Vilks hadden gemunt. De cartoonist is vaker het doelwit geweest van een aanslag sinds hij in 2007 profeet Mohammed afbeeldde als hond. De schietpartij vond buiten voor het pand plaats. Er zouden zo’n dertig kogelgaten zitten in de ramen van het café van het cultureel centrum. De daders zijn volgens Deense media voortvluchtig. De politie is op zoek naar twee mannen in een donkere Volkswagen Polo. De Deense nieuwssite Nyhederne zendt een livestream uit. Meer bij de Volkskrant

Bekijk meer van

Kopenhagen

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.