— dinsdag 19 maart 2013, 08:35

SBS scoort wel met digitaal

Al gaat het dan niet zo goed met de kijkcijfers van SBS, de 'tweede scherm-applicaties' van SBS Broadcasting zijn al wel vaak gedownload: 200.000 keer in de verschillende app-stores en door minstens zoveel kijkers gebruikt via de webvariant. Dat meldt de omroep zelf. SBS lanceerde niet alleen zenderbrede tweede schermen voor SBS6, Net5 en Veronica. In de krappe twee maanden van haar bestaan, kon het videoplatform KIJK op bijna één miljoen unieke bezoekers rekenen en serveerde men ruim 2,2 miljoen videostreams. Uit de cijfers blijkt dat bezoekers, naast het terugkijken van programma’s, veelal komen voor de exclusieve fragmenten, betaalde films en series en de nieuwe dienst ‘KIJK eerder’, waarbij kijkers de kans krijgen om hun favoriete serie of tv-programma te bekijken voordat ze op televisie zijn uitgezonden.

Bekijk meer van

Veronica SBS6 SBS Net5 Kijk

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.