word studentlid

— dinsdag 28 september 2010, 14:55 | 0 reacties, praat mee

Sanoma stopt met YES

Sanoma Uitgevers trekt eind dit jaar de stekker uit het vrouwenblad YES. Volgens de uitgever heeft het blad te weinig winstpotentie. Sanoma gaf YES 24 jaar lang uit. Het laatste nummer ligt op 24 december in de winkel. Volgens directielid Henk Scheenstra was het een lastige beslissing. “Het is een blad met een lange historie. Redactie, marketing en sales hebben er ook keihard aan gewerkt. Sanoma Uitgevers gelooft sterk in de kracht van tijdschriften, we maken ruim zeventig verschillende titels. Maar door de druk op de tijdschriftenmarkt is het een constante uitdaging om onze positie als marktleider te behouden. En dat vraagt om focus in ons portfolio, waardoor we helaas deze keuze hebben moeten maken.” Laatste wijziging: 28 september 2010, 17:04

De oplag van YES loopt al enige tijd terug. In 2006 was de gemiddelde betaalde oplage nog ruim 66.600, in 2009 was dit nog maar 46.700. De eerste twee kwartalen van 2010 liep de oplage nog verder terug tot gemiddeld 42.000.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.