— dinsdag 26 mei 2015, 18:29 | 0 reacties, praat mee

Salaris directie KRO-NCRV ‘binnen kaders’

ANP KIPPA SANDER KONING

De salarisverhogingen van de KRO-NCRV-directeuren Yvonne de Haan en Taco Rijssemus, die beiden 166.775 euro (exclusief 26.769 euro beloning op termijn) ontvingen in 2014, valt geheel binnen de kaders van de Wet Normering Topinkomens en is in lijn met de wijze waarop de functies van het management opnieuw zijn beschreven en gewogen door een extern deskundige. Dat antwoordt de Raad van Toezicht van KRO-NCRV op vragen van de Ondernemingsraad. Die werden gesteld na berichtgeving in De Telegraaf over de loonsverhogingen van respectievelijk 30.000 en 20.000 euro die De Haan en Rijssemus in 2013 ontvingen omdat zij de taken van de vertrokken directievoorzitter hadden waargenomen. De krant constateerde dat de twee in 2014 opnieuw een veel hogere vaste beloning ontvingen dan twee jaar geleden. Laatste wijziging: 26 mei 2015, 20:37

Personeel van KRO-NCRV startte hierop een interne mailcampagne om lucht te geven aan de verontwaardiging en om actie te ondernemen. De salarisverhoging is volgens veel medewerkers niet gepast in een omroep die stevig reorganiseert en waar aan redacteuren is gevraagd salaris in te leveren omdat zij ‘niet meer in het loongebouw’ pasten. De Ondernemingsraad stelde hierop vragen over de salarissen van de directie aan de Raad van Toezicht, werkgever van de directie.
De Raad van Toezicht ziet geen probleem en is ‘content dat hij met de directieleden voor de nieuwe organisatie KRO-NCRV dienovereenkomstig nieuwe arbeidsovereenkomsten heeft kunnen sluiten. De Raad van Toezicht heeft daarmee continuïteit voor de fusieorganisatie
kunnen waarborgen’.
De Ondernemingsraad was niet bereikbaar voor commentaar. 

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.