NVJ compleet lid

— maandag 12 oktober 2009, 13:47

Sacharov-prijs naar Dawit Isaac

Laatste wijziging: 12 oktober 2009, 15:48

Het Europees Parlement (EP) heeft de Sacharov-prijs, voor individuen of internationale organisaties die zich hebben onderscheiden in de strijd voor de mensenrechten, dit jaar toegekend aan Dawit Isaac, een journalist met Zweeds-Eritrese nationaliteit. Isaac zit al sinds september 2001 gevangen in Eritrea. Het persvrijheid in het land gleed sinds 2001 af. Veel Eritreese journalisten zijn in de gevangenis beland. De omstandigheden daar zijn zo beroerd, dat zeker vier journalisten hun verblijf niet hebben overleefd. Isaac is oprichter van het (inmiddels verboden) weekblad Setit. Hij zou aan “verraad” schuldig zijn. Persorganisaties en politiek vluchtelingen zijn verheugd over de keuze voor Dawit Isaac. “De aandacht voorkomt dat Dawit wegzakt in de vergetelheid waar het Eritrees regime hem graag wil hebben”, aldus Isaacs broer Esayas.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.