persveilig seminar

— woensdag 21 december 2022, 15:00 | 0 reacties, praat mee

‘RTL verscherpt beveiliging rondom talkshows na incidenten’

© Sander Koning / ANP

RTL heeft de beveiligingsbeleid rondom haar talkshows op RTL 4 aangescherpt na een reeks incidenten waarbij uitzendingen van Jinek en Beau verstoord werden, zo schrijft het Algemeen Dagblad woensdag. Laatste wijziging: 21 december 2022, 15:23

Bezoekers van de talkshows op RTL - Jinek, Beau en Renze - moeten sinds enkele weken een verklaring ondertekenen waarin zij beloven de uitzending niet te verstoren. Daarnaast worden zij scherper gecontroleerd op hun identiteitsbewijzen. Metalen voorwerpen die bezoekers bij zich dragen worden voorzien van een speciaal bandje en worden gescheiden van de talkshowhost en de gasten aan tafel naar binnen begeleid.

Voorheen was het zo dat de bezoekers na afloop van het programma nog een praatje kon maken met de talkshowhost. Nu worden de presentator en de gasten aan tafel direct na afloop van de uitzending gescheiden van het publiek.

De talkshows van RTL werden in november verstoord door actievoerders in gele hesjes die een statement wilden maken over het WK voetbal in Qatar. Eind oktober lijmde een klimaatactivist zich vast aan de talkshowtafel van Beau van Erven Dorens. Enkele dagen later liepen enkele Oranjesupporters boos weg tijdens de uitzending, toen het wederom over het WK Voetbal ging.

De reeks incidenten zorgden voor onder andere vragen van John van den Heuvel, die aanwezig was bij één van de verstoorde uitzendingen van Jinek om juist te praten over de strenge beveiliging waarmee hij leeft. Van den Heuvel meende toen dat de beveiliging rondom de talkshows niet in orde was.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.