— vrijdag 6 februari 2009, 08:52

RTL-topman: ‘Forse groei nieuwe media’

Bert Habets, algemeen directeur van RTL Nederland, zegt dat de online activiteiten van de zender de laatste tijd "astronomisch" zijn gegroeid. Habets denkt bovendien dat de groei de komende jaren nog doorzet, meldt Emerce op basis van uitspraken tijdens een interview op BNR Nieuwsradio. RTL onderhoudt diverse websites, heeft een uitzending-gemist-archief en ontplooit mobiele activiteiten. Volgens Habets zullen er ook meer zelfstandige internetproducties komen, die geen verlengstuk van een tv-programma zijn. Het zou daarbij gaan om thematische uitwerkingen (koken, wonen, lifestyle) rond bestaande RTL-zenders. Habets hekelde de met publiek geld gefinancierde marktverstoring door de publieke omroep, die de ontwikkeling van jonge markten in de kiem zou smoren.

Bekijk meer van

RTL

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.