— donderdag 12 maart 2015, 15:50 | 0 reacties, praat mee

RSF ‘deblokkeert’ gecensureerde sites

Op de Internationale dag tegen de internetcensuur heeft persorganisatie Reporters sans Frontières (RSF) negen nieuwssites weer toegankelijk gemaakt in landen waar de sites verboden zijn. Deze 'vijanden van het Internet' zijn Rusland, Kazachstan, Oezbekistan, Turkmenistan, China, Vietnam, Cuba, Iran, Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Saudie-Arabië. RSF heeft een 'mirror site' gemaakt, een kopie, en deze op verschillende servers geplaatst waardoor mensen uit die landen toch toegang hebben tot de informatie. De lijst van de verboden sites is te zien bij RSF. Omdat het wel geld kost om de sites in de lucht te houden roept de organisatie op zelf een mirror te maken of geld te doneren om de actie zo lang mogelijk te laten doorgaan.

Bekijk meer van

RSF

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.